misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Szaszłyk po egipsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Na szpadki do szaszłyków nabijać kiełbaski, przekładając je pieczarką, cebulą i kawałkiem papryki....

Szaszłyk po egipsku

Składniki:

Szaszłyk po egipsku

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyk po egipsku
Mięso wymieszać z jajkiem, posiekana cebulą i roztartym czosnkiem; przyprawić solą, pieprzem i mielonym tymiankiem. Formować podłużne kiełbaski, długości około 5 cm i grubości 2 cm). Na szpadki do szaszłyków nabijać kiełbaski, przekładając je pieczarką, cebulą i kawałkiem papryki. Smarować olejem i smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu przez 5-6 min. Podawać z ryżem na sypko lub białym pieczywem.

Tagi:

jajko jajka