Sposób przygotowania:
Szaszłyk rybny z tofu
Filety opłukać i osuszyć. Rybę i tofu pokroić na kawałki. Olej wymieszać z sherry, winem, miodem, sosem sojowym, sokiem z limetki i rozmarynem. Kawałki ryby i tofu marynować 10 minut.
Opłukać kraby i pomidory. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na średniej wielkości kawałki. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Limetkę umyć i pokroić w cienkie plasterki.
Kawałki ryby i tofu wyjąć z marynaty i osączyć; warzywa i kraby włożyć na 10 minut do marynaty.
Przygotowane składniki nadziewać na przemian na 8 drewnianych patyczków, posypać lekko solą i pieprzem. Szaszłyki grillować 10 minut, od czasu do czasu smarując marynatą.
Opłukać kraby i pomidory. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na średniej wielkości kawałki. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Limetkę umyć i pokroić w cienkie plasterki.
Kawałki ryby i tofu wyjąć z marynaty i osączyć; warzywa i kraby włożyć na 10 minut do marynaty.
Przygotowane składniki nadziewać na przemian na 8 drewnianych patyczków, posypać lekko solą i pieprzem. Szaszłyki grillować 10 minut, od czasu do czasu smarując marynatą.
bernika