ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Szaszłyki cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne, kolorowe, niespotykane o niebanalnym smaku szaszłyki. Idealne na grilla. Zadowolą niejedno wybredne podniebienie.

Szaszłyki cukinii Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szaszłyki cukinii

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki cukinii
Cukinię pokroić w cienkie długie plastry. Najbardziej do tego celu nadaje się obieraczka do warzyw. Każdy plaster posypujemy delikatnie solą i czekamy, aż cukinia zmięknie. Następnie na każdy plaster układamy plasterek boczku, kawałki papryki, cebuli i sera. Całość dokładnie zwijamy i nabijamy na długie wykałaczki. Ok 3-4 sztuki. Pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu po kilka min z każdej ze stron. Podajemy gorące, można również podać z ulubionym sosem.
Szaszłyki cukinii
Pyszne szaszłyki. Dodatek sera czyni je wyjątkowymi.