Sposób przygotowania:
Szaszłyki z grilla.
Mięso opłukać, osuszyć.Pokroić w dużą kostkę, posolić, posypać estragonem,wlać 2 łyżki oleju i wymieszać równomiernie mięso z dodatkami.Wstawić na min. godzinę do lodówki.
Cukinię opłukać,wytrzeć, pokroić w grube półplastry.
Długie i cienkie plastry boczku przekroić na pół.W każdy półplaster zawinąć cukinię.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno:mięso,cukinię zawiniętą w boczek.Mięso ma być na początku i na końcu szaszłyka.Grillować z obydwu stron.Mięso szybko się piecze, jest wilgotne , tak jak i cukinia, którą boczek chroni przed wysuszeniem i daje jej posmak wędzonki .
Boczek zaś jest chrupiący i aromatyczny.
Cukinię opłukać,wytrzeć, pokroić w grube półplastry.
Długie i cienkie plastry boczku przekroić na pół.W każdy półplaster zawinąć cukinię.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno:mięso,cukinię zawiniętą w boczek.Mięso ma być na początku i na końcu szaszłyka.Grillować z obydwu stron.Mięso szybko się piecze, jest wilgotne , tak jak i cukinia, którą boczek chroni przed wysuszeniem i daje jej posmak wędzonki .
Boczek zaś jest chrupiący i aromatyczny.
msewka
dusia30
s-belata
luna
wedith1
Jojo
Natala1210