Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowe z cebulą
Umytego, oczyszczonego i pokrojonego w kostkę (ok. 2x2 cm) kurczaka zasypujemy w miseczce przyprawami - majeranek, zioła prowansalskie, papryka czerwona, tymianek, sól, pieprz. Dodajemy oliwę z oliwek, mieszamy i odkładamy do lodówki.Po godzinie-dwóch rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i przygotowujemy ruszt.Warzywa kroimy w kostkę (poza cebulą, którą kroimy w krążki) i przekładam je (poza cebulą) do miseczki. Zasypujemy ziolami prowansalskimi, oregano, papryką słodką, pieprzem i solą, dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy, by przyprawy opatuliły warzywa.Przygotowujemy patyczki na szaszłyki. Kurczaka wyciągamy z lodówki. Wszystkie składniki po kolei (w dowolnej kolejności) nabijamy na patyczki.Pieczemy 30 min. Smacznego.