Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowe z kurkumą
Na początku przygotujmy marynatę: Kurkuma, pieprz,majonez,ketchup,musztarda,jogurt naturalny - wszystko razem mieszamy. Piersi kurczaka kroimy w cienkie paski , wkładamy do marynaty - odstawiamy przynajmniej na godzinę do lodówki. Paski nabijamy na patyczki( robiłam ruloniki i nabijałam każdy rulon na patyczek) można robić falbanki i nabijać na przemian. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu około po 7 minut z dwóch stron, pod koniec smażenia posypujemy papryką dla nadania ciekawego efektu kolorystycznego.
Szaszłyki te u mnie w domu podbiły serce córki, to niejadek, wiec podwójnie podwójnie rewelacyjne dla mnie!
Szaszłyki te u mnie w domu podbiły serce córki, to niejadek, wiec podwójnie podwójnie rewelacyjne dla mnie!
nathaliye
kołczu
jaNina
anemon
Agiatis
Szaszłyki są wyśmienite - dla nas. Mam nadzieję że Wam także zasmakują:)
Sarenka
Agiatis
Jeśli nie dasz termoobiegu, tylko góra dól, będą dobre:)