zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Książka Kucharska: Co wrzucić na grilla?

Szaszłyki drobiowo - warzywne

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Te szaszłyki smaczne będą zarówno z patelni grillowej jak i upieczone na grillu węglowym

Szaszłyki drobiowo - warzywne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szaszłyki drobiowo - warzywne

 

  • składniki na 2 szaszłyki
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 8 plasterków cukinii
  • 1 łyżka mieszanki przypraw do grilla
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1/3 szk sosu sojowego jasnego

Sposób przygotowania:

Szaszłyki drobiowo - warzywne
Filet umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę, wrzucić do miski lub na głęboki talerz i zalać sosem sojowym. Zostawić na 15 minut od czasu do czasu przemieszać. Cebulę obrać, umyć i pokroić na 8 plasterków. Cukinię umyć i odkroić 8 plasterków a pomidora po umyciu pokroić na 8 cząstek. Wszystkie warzywa ułożyć na talerzu i oprószyć z obu stron przyprawami. Tak przygotowane zostawić na 15 minut. Po upływie tego czasu wszystkie składniki nadziewać na przemian na namoczone patyczki do szaszłyków. Szaszłyki smażyć na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Szaszłyki z powodzeniem można upiec na grillu węglowym.
Szaszłyki drobiowo - warzywne
przygotwać mięso i warzywa na szaszłyki ...
Szaszłyki drobiowo - warzywne
potem na przemian nadziewać składniki na patyczki
Szaszłyki drobiowo - warzywne
szaszłyki smażyć na patelni grillowej lub na grillu węglowym