eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Szaszłyki kiełbasiane Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Takie szaszłyczki sa pyszniejsze niż sama kiełbasa.

Szaszłyki kiełbasiane Eli

Składniki:

Szaszłyki kiełbasiane Eli

 

  • kiełbasa zwyczajna
  • boczek wędzony
  • cebule
  • patyki do szaszłyków
  • przyprawa do grilla

Sposób przygotowania:

Szaszłyki kiełbasiane Eli
Ilość składników w zależności od ilości szaszłyków.Kiełbasę pokroić w 2 cm kawałki.Boczek w kostkę 2.5x2.5x1 cm,cebulę w podobnej wielkości kawałki.Nabijać na dwa patyki do szaszłyków,na przemian:kiełbasę,cebulę,boczek (na początku i końcu jest kiełbasa)i tak dalej.Na jeden szaszłyk wchodzi 6 kawałków kiełbasy,5 kawałków cebuli i 5 kawałków boczku.Piec szaszłyki na gorącym grillu.Szaszłyki posypać przyprawą do grilla,gdy się "spocą".Smacznego!