eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1761]

Książka Kucharska: Szaszłyki na grilla - 30 najlepszych przepisów

Szaszłyki wątróbkowo-jabłkowe Eli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Takie inne szaszłyki a jakie pyszne.

Szaszłyki wątróbkowo-jabłkowe Eli

Składniki:

Szaszłyki wątróbkowo-jabłkowe Eli

 

  • 1.5 kg wątróbki drobiowej(mnie wyszło 10 szaszłyków)
  • 2 duże jabłka
  • sok z cytryny
  • 4 cebule
  • patyki do szaszłyków(wcześniej namoczyć w wodzie)

 

  • Marynata do smarowania szaszłyków:
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 łyżki z czubkiem ziołowej przyprawy do grilla

Sposób przygotowania:

Szaszłyki wątróbkowo-jabłkowe Eli
Wątróbkę umyć i obrać z błon i tłuszczu.Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić na kawałki.Cebulę też pokroić na kawałki.Na każdego szaszłyka brać po dwa patyki i nabijać cebulę,watróbke,jabłko i tak dalej.Na początku i końcu każdego szaszłyka powinna być cebula.Przed położeniem na grill,szaszłyki posmarować marynatą.Piec szaszłyki krócej jeżeli mają być lekko krwiste,lub dłużej jeżeli mają być dopieczone.Smacznego!