Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Szaszłyki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Grillowany szaszłyk to wspaniała przekąska

Szaszłyki wieprzowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szaszłyki wieprzowe

 

  • 1/2 kg mięso wieprzowe,
  • 1 łyżka przyprawa do mięsa wieprzowego,
  • 1 łyżeczka sól czosnkowa,
  • 1 łyżeczka zioła prowansalskie ,
  • 2-3 łyżki oliwa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki wieprzowe
Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawami i oliwą, pozostawić w lodówce na kilka godzin. Następnie nabijać mięso na patyczki do szaszłyków i piec na grillu ze wszystkich stron, smarując powstałym sosem.
Szaszłyki wieprzowe
Etap 1
Szaszłyki wieprzowe
Etap 2