Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Szaszłyki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne zarówno z piekarnika, jak i z pieca

Szaszłyki wieprzowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szaszłyki wieprzowe

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki wieprzowe
Mięso opłukać i pokroić na kawałki ok. 3 cm- przy pieczeniu znacznie maleje. Sól, pieprz, papryki i przyprawę do kebaba wymieszać z olejem- tak, aby wystarczyło do zalania mięsa. Mięso w marynacie odłożyć na cały dzień do lodówki. Kiełbasę pokroić na plasterki, boczek również. Pieczarki opłukać i obrać. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić. Cebulę pokroić na paski. Na patykach układać na przemian wszystkie składniki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 1-1,5 godziny.
Szaszłyki wieprzowe
mięso powinno byc zamarynowane min. 12 godzin
Szaszłyki wieprzowe
wszystkie warzywa i mięsa układamy na przemian
Szaszłyki wieprzowe
w marynacie, która miz ostała zamoczyłam boczek