Sposób przygotowania:
Szaszłyki z indykiem, warzywami i ananasemETAP 1:

Cukinię myjemy, kroimy w niezbyt cienkie półplasterki, oprószamy solą i oregano.
ETAP 2:

Papryki myjemy, usuwamy nasiona, kroimy jak na zdjęciu.
ETAP 3:

Ananasa obieramy, kroimy na plasterki, a plasterki w kostkę.
ETAP 4:

Cebulę kroimy jak na zdjęciu.
ETAP 5:

Mięso z indyka opłukujemy, osuszamy, kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 6:

Boczek kroimy na niezbyt grube kawałki, jak na zdjęciu.
ETAP 7:

Przygotowane składniki nabijamy na patyczki do szaszłyków.
Szaszłyki posypujemy przyprawą do grilla, polewamy oliwą i grillujemy z każdej strony.
danielek
danielek