Sposób przygotowania:
Szaszłyki wieprzowo-drobiowe
Schab wieprzowy kroimy w kostkę. Posypujemy 3 łyżkami przyprawy do steku i wlewamy 2 łyżki oleju. Mieszamy. Boczek kroimy w półpaski. Posypujemy resztą przyprawy do steku i mieszamy. Piersi z kurczaka również kroimy w kostkę. Dodajemy 2 łyżki oleju oraz przyprawę do gyrosa i mieszamy. Składniki mięsne odstawiamy na 20-30 minut do lodówki. W tym czasie paprykę kroimy w większe kawałki. Podobnie cebulę i pieczarki. Na kijki od szaszłyków nadziewamy po każdym rodzaju mięsa, a następnie składnik lub dwa warzywne i ponownie mięso. Robimy tak, aż składniki się nam nie skończą. Tak przygotowane szaszłyki przekładamy na blachę wyścieloną papierem pieczeniowym. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190°C. Smacznego