Szaszłyki wiepszowo-drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobrze smakuja nie tylko z grilla.

Szaszłyki wiepszowo-drobiowe

Składniki:

Szaszłyki wiepszowo-drobiowe

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • po pol kg miesa z szynki i wedzonego boczku
  • 2 papryki
  • 3 cebule
  • pol kg pieczarek
  • olej
  • przyprawa do grilla

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki wiepszowo-drobiowe
Piersi kurczaka i szynke pokroj w duza kostke. Polej olejem, posyp przyprawami, wloz na 2 godziny do lodowki. Boczek pokroj na plasterki. Cebule obierz, pokroj w krazki. Papryki oczysc, pokroj na kawalki wielkosci boczku. Pieczarki oczysc, przekroj na pol.