migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Szaszłyki z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Tym razem kolorowe szaszłyczki z piersia z indyka. Równie smaczne jak te z kurczakiem czy łososiem. Więc do wyboru do koloru dla każdego.

Szaszłyki z indykiem

Składniki:

Szaszłyki z indykiem

 

 

  • marynata:
  • 1 łyżka miodu
  • 7 łyżek oleju
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka przyprawy grill ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z indykiem
Przygotowac marynatę do indyka. Dokładnie wymieszać olej,sok z cytryny, miód i przyprawę grill ziołowy.Mięso pokroić w kostkę i wrzucić do marynaty, dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na minimum 1 godzinke a najlepiej na noc do lodówki. Ananasa oraz paprykę pokroić na kawałki wielkości kawałków mięsa. Na patyki nadziewać na przemian składniki szaszłyków. Gtotowe szaszłyki grillować ze wszystkich stron aż mięso nabierze złocistego koloru. Szaszłyczki podawać z dowolnymi dipami.