Szaszłyki z jesiotra (Gruzja)

         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rybę umyć, osuszyć i pokrajać na kawałki o boku ok 3 cm. Każdy kawałek skropić oliwą,

Szaszłyki z jesiotra (Gruzja)

Składniki:

Szaszłyki z jesiotra (Gruzja)

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z jesiotra (Gruzja)
Rybę umyć, osuszyć i pokrajać na kawałki o boku ok 3 cm. Każdy kawałek skropić oliwą, oprószyć papryką, solą i pieprzem. Nadziewać na szpadki i piec na ruszcie w nagrzanym piekarniku pamiętając o skrapianiu od czasu do czasu oliwą. Gotowe szaszłyki ułożyć na półmisku razem ze szpadkami. Przybrać pokrajanymi w ćwiartki pomidorami, cytryną, plasterkami cebuli i galązkami pietruszki lub kolendry.
Jesiotra można z powodzeniem zastąpić sumem lub amurem.

Tagi:

ryba ryby