Sposób przygotowania:
Szaszłyki z karkówki z cebulą
MIęso kroimy w plstry a następnie w dużą kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w grube krążki.
Boczek wędzony kroimy w cienkie platry i kwadraciki wielkości karkówki.
Mięso przyprawiamy i zaczynamy nadziewanie składników:mięso, boczek, cebula, mięso , boczek ,cebula itd.
Szaszłyki odstawiamy do lodówki na około 2 godziny aby przeszły smakiem.
Pieczemy w piekarniku lub na grillu aż się zarumienią.Pamiętajmy aby często przewracać stronę szaszłyków.
Dla lepszego smaku szaszłyki pieczone na grillu możnaq podlać piwem .
Cebulę obieramy i kroimy w grube krążki.
Boczek wędzony kroimy w cienkie platry i kwadraciki wielkości karkówki.
Mięso przyprawiamy i zaczynamy nadziewanie składników:mięso, boczek, cebula, mięso , boczek ,cebula itd.
Szaszłyki odstawiamy do lodówki na około 2 godziny aby przeszły smakiem.
Pieczemy w piekarniku lub na grillu aż się zarumienią.Pamiętajmy aby często przewracać stronę szaszłyków.
Dla lepszego smaku szaszłyki pieczone na grillu możnaq podlać piwem .