Sposób przygotowania:
Szaszłyki z krewetkami, papryką, cukinią, ananasemETAP 1:
Przygotowujemy warzywa.
Warzywa myjemy. Paprykę kroimy na kawałki. Cukinię kroimy na półplasterki. Cebulę kroimy na nieduże cząstki.
ETAP 2:
Plasterki ananasa obieramy ze skórki, wycinamy łyko. Ananasa kroimy na kawałki.
ETAP 3:
Przygotowujemy krewetki: obieramy je z pancerzyków, usuwamy jelitka.
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy naprzemiennie paprykę, ananasa, krewetki, cebulę i cukinię.
ETAP 4:
Szaszłyki solimy (dajemy szczyptę soli), obsypujemy pieprzem, skrapiamy oliwą, polewamy sosem sojowym.
ETAP 5:
Szaszłyki grillujemy z każdej strony na patelni grillowej lub na tradycyjnym grillu.