Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Dietetycznie nie musi być nudno .... :D Szaszłyki drobiowe z cebulą w towarzystwie brokułu

Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowara Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowara

 

  • 130 g piersi z kurczaka
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka papryki słodkie
  • sól ziołowa do smaku
  • kilka różyczek brokułu
  • 50 g ryżu
  • 20 g kiełek z brokułu
  • sól

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowara
Ryż gotujemy do miękkości z odrobiną soli. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki dodajemy paprykę oraz sól ziołową - mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 25-30 minut. Cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Na patyczki do szaszłyków nakładamy na przemian kurczaka i cebulę. Szaszłyki przekładamy do parowar i okładamy brokułem - ustawiamy parowar na 30 minut. Szaszłyku podajemy z ryżem, brokułem i kiełkami brokułu.
Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowara
filet z kurczaka kroimy w większą kostkę
Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowara
dodajemy sól ziołową oraz paprykę - odstawiamy na około 30 minut
Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowara
szaszłyki z cebulą i kurczakiem układamy w parowarze
Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowara
szaszłyki okładamy brokułem i parujemy około 30 minut.