Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczaka Jagienki
Sprawionego kurczaka umyć, zdjąć mięso z pierci i nóżek. Pokrajać w kostkę takiej wielkości, by wypadły 3-4 kawałki mięsa na każdą szpilkę.
Podobnie pokrajać boczek, pomidory obrane ze skórki, wypestkowaną paprykę.
Na szpilki szaszłykowe nadziewać na przemian: mięso, boczek, cebulke, pomidor, paprykę- posypać solą i pieprzem.
Smażyć ok. 10 minut na mocno rozgrzanym na dużej patelni tłuszczu, obracając szaszłyki na wszystkie strony.
Podawać bardzo gorące z ryżem na sypko i sałatą.
Podobnie pokrajać boczek, pomidory obrane ze skórki, wypestkowaną paprykę.
Na szpilki szaszłykowe nadziewać na przemian: mięso, boczek, cebulke, pomidor, paprykę- posypać solą i pieprzem.
Smażyć ok. 10 minut na mocno rozgrzanym na dużej patelni tłuszczu, obracając szaszłyki na wszystkie strony.
Podawać bardzo gorące z ryżem na sypko i sałatą.