jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Szaszłyki z kurczaka Jagienki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szaszłyki z kurczaka, doskonałe danie na niedzielny obiad

Szaszłyki z kurczaka Jagienki

Składniki:

Szaszłyki z kurczaka Jagienki

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z kurczaka Jagienki
Sprawionego kurczaka umyć, zdjąć mięso z pierci i nóżek. Pokrajać w kostkę takiej wielkości, by wypadły 3-4 kawałki mięsa na każdą szpilkę.
Podobnie pokrajać boczek, pomidory obrane ze skórki, wypestkowaną paprykę.
Na szpilki szaszłykowe nadziewać na przemian: mięso, boczek, cebulke, pomidor, paprykę- posypać solą i pieprzem.
Smażyć ok. 10 minut na mocno rozgrzanym na dużej patelni tłuszczu, obracając szaszłyki na wszystkie strony.
Podawać bardzo gorące z ryżem na sypko i sałatą.