Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczakiem i jabłkiem
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, osuszyć. Pokroić w większe kawałki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i również pokroić. Cukinie umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry. Warzywa lekko spryskać olejem, posypać solą i ziołami.Pierś umyć, osuszyć, pokroić na większe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą i wstawić wraz z warzywami do lodówki na godzinę. Po tym czasie na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian, paprykę, cukinię, jabłko i mięso.Grillować na grillu elektrycznym około 3-4 minuty, obrócić na drugą stronę i grillować jeszcze 2-3 minuty lub do uzyskania pożądanego przypieczenia. Szaszłyki podawać z sałatą ze śmietaną lub inną surówką, będzie tu także pasowało pieczywo czosnkowe.