Sposób przygotowania:
Szaszłyki z łososiem i cukinią
Łososia pokroić w dużą kostkę i oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Cukinię pokroić na kawałki o wielkości mniej więcej kawałków łososia dzięki temu szaszłyczki potem będą się równo grillowały.
Ja pokroiłam w grubsze plastry a następnie każdy plaster na ćwiartki. Pokrojoną cukinię oprószyć przyprawą do dań z grilla. Na patyczki nadziewać na przemian kawałek łososia i kawałek cukinii.
Gotowe szaszłyczki grillować ze wszystkich stron po kilka minut aż składniki się przyrumienią.
Szaszłyczki podałam z kuskusem z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią oraz pomidorkami malinowymi z cebulką.
Z podanych składników wyszło mi 6 małych szaszłyków.
Cukinię pokroić na kawałki o wielkości mniej więcej kawałków łososia dzięki temu szaszłyczki potem będą się równo grillowały.
Ja pokroiłam w grubsze plastry a następnie każdy plaster na ćwiartki. Pokrojoną cukinię oprószyć przyprawą do dań z grilla. Na patyczki nadziewać na przemian kawałek łososia i kawałek cukinii.
Gotowe szaszłyczki grillować ze wszystkich stron po kilka minut aż składniki się przyrumienią.
Szaszłyczki podałam z kuskusem z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią oraz pomidorkami malinowymi z cebulką.
Z podanych składników wyszło mi 6 małych szaszłyków.