Sposób przygotowania:
Szaszłyki z piekarnika w 40 min
Pierś z kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w średnie kawałki,włożyć do salaterki,polać 4 łyżkami oleju,posypać przyprawą,ostrą papryką,solą,dokładnie wymieszać,odstawić na 1 godzinę do lodówki. W tym czasie,pokroić paprykę w kawałki cebulę i kiełbasę. Na długie patyczki do szaszłyków nakładać kurczaka,paprykę cebulę, kiełbasę. Wsadzić blachę wsadową do pieca jak najniżej, trochę wyżej postawić siatkę z szaszłykami(piekłam w zwykłym piekarniku gazowym ,bez termoobiegu) Piec w 190-200 st C 40 min,po 20 min każdy szaszłyk przekręcić. Szaszłyki są super, mięso z kurczaka bardzo soczyste. Smacznego. Podawać z ulubionymi sosami i chlebem.
kinga
mimi-miki