Sposób przygotowania:
Szaszłyki z polędwicy w miodzie
Polędwiczkę myjemy, oddzielany błonki,
kroimy na plasterki [plasterki możemy jeszcze na pół, według uznania], solimy i pieprzymy do smaku
nakładamy na patyki do szaszłyków
na przemian: polędwicę, boczek, cebulę,
owijamy szczelnie folią aluminiową
i pieczemy 25minut w temperaturze 250 stopni.
Po wyjęciu polewamy miodem borówkowym.
Podajemy z gotowanymi ziemniakami polanymi masełkiem i posypanymi koperkiem.
kroimy na plasterki [plasterki możemy jeszcze na pół, według uznania], solimy i pieprzymy do smaku
nakładamy na patyki do szaszłyków
na przemian: polędwicę, boczek, cebulę,
owijamy szczelnie folią aluminiową
i pieczemy 25minut w temperaturze 250 stopni.
Po wyjęciu polewamy miodem borówkowym.
Podajemy z gotowanymi ziemniakami polanymi masełkiem i posypanymi koperkiem.