magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Szaszłyki z rusztu z mięsa wołowego

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szaszłyki z rusztu z mięsa wołowego

Szaszłyki z rusztu z mięsa wołowego

Składniki:

Szaszłyki z rusztu z mięsa wołowego

 

  • 20 dag mięsa wołowego bez kości,błon,tłuszczu-np.polędwica
  • 2 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1liść laurowy
  • pieprz,sól
  • 4 dag słoniny
  • 2 twarde pomidory
  • 1 cebula
  • 2 patyczki cienko zastrugane, mające około 15 cm długości

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z rusztu z mięsa wołowego
Mięso opłukać, pokroić w plasterki grubości około 1,5cm w poprzek włókien, posmarować olejem,posypać posiekanym czosnkiem, pokruszonym liściem laurowym, pieprzem, solą. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Słoninę, pomidory i cebulę pokroić w cienkie plastry. Ma patyczki nabić kawałki mięsa i dodatki.Mięso ułożyć na ruszcie, wstawić do gorącego piekarnika, piec ok 15 minut.