Sposób przygotowania:
Szaszłyki z sosem salsa
Marynatę Klasyczną Appetita mieszamy z 4 łyżkami oliwy. Umyte mięso kroimy na kawałki - nie za duże, jak na szaszłyki. Jedną z cebul kroimy w ćwiartki a papryki czerwoną i żółtą w kostkę. Następnie warzywa i mięso mieszamy, a następnie zalewamy rozmieszaną z oliwą marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. dobę, aby mięso nabrało odpowiedniego aromatu. Następnie podsmażamy na patelni. Gotowe kawałki mięsa możemy podać po prostu w sosie, albo jako szaszłyki - nabite na długie wykałaczki i przełożone kawałkami warzyw.Następnego dnia po zamarynowaniu szykujemy sos: na podgrzanej na patelni oliwie szklimy pokrojoną w kostkę jedną cebulę i zieloną paprykę, następnie dodajemy pokrojone w kostkę obrane ze skóry pomidory, sól i cukier. Dusimy ok. 40 minut - w międzyczasie doprawiając pieprzem i bazylią.
Sarenka
pusieczek2@wp.pl
Mirka227