Sposób przygotowania:
szaszłyki z wątróbki
Wątróbki oczyszczamy z błon i tłuszczu, skrapiamy sokiem z limonki, solimy i doprawiamy pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
Do rozgrzanego piekarnika wkładamy paprykę, pieczemy do zrumienienia skórki, aż pokażą się bąble, wyciągamy, obieramy skórkę, kroimy na kawałki. W rondlu zagrzewamy oliwę, wrzucamy obrane cebule, smażymy 5 min, wyrzucamy na papierowy ręczni, osuszamy.
Kroimy w kawałki szaszłykowe wątróbkę, paprykę, cebulę, przekładamy na zmianę na patyczku-papryka, cebula, wątróbka, boczek, posypujemy tymiankiem i grillujemy albo smażymy kilka minut.
Do rozgrzanego piekarnika wkładamy paprykę, pieczemy do zrumienienia skórki, aż pokażą się bąble, wyciągamy, obieramy skórkę, kroimy na kawałki. W rondlu zagrzewamy oliwę, wrzucamy obrane cebule, smażymy 5 min, wyrzucamy na papierowy ręczni, osuszamy.
Kroimy w kawałki szaszłykowe wątróbkę, paprykę, cebulę, przekładamy na zmianę na patyczku-papryka, cebula, wątróbka, boczek, posypujemy tymiankiem i grillujemy albo smażymy kilka minut.