Sposób przygotowania:
Szaszłyki ziemniaczane Eli
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Zalać ziemniaczki wrzącą wodą i posolić. Ugotować ziemniaczki na pół miękko i odcedzić. Zalać ziemniaki na chwilę zimną wodą i odlać. Wymieszać olej z ziołami prowansalskimi,czosnkiem granulowanym,przyprawą do fasolo,solą i pieprzem. Przestudzone ziemniaczki włożyć do miski,wlać olej z przyprawami i dokładnie wymieszać,żeby całe pokryły się przyprawami. Przyprawione ziemniaki nadziać na patyczki do szaszłyków. Piekarnik wraz z blachą nagrzać do 190 stopni C. Wyjąć ostrożnie gorącą blachę z piekarnika. Na blasze ułożyć szaszłyki ziemniaczane,włożyć do piekarnika i piec aż ziemniaczki będą miękkie i się zrumienią. Smacznego!