eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Szaszłyki ziemniaczane Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szaszłyki ziemniaczane które można przyrządzać przez cały rok w piekarniku lub w sezonie na grillu.

Szaszłyki ziemniaczane Eli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szaszłyki ziemniaczane Eli

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki ziemniaczane Eli
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Zalać ziemniaczki wrzącą wodą i posolić. Ugotować ziemniaczki na pół miękko i odcedzić. Zalać ziemniaki na chwilę zimną wodą i odlać. Wymieszać olej z ziołami prowansalskimi,czosnkiem granulowanym,przyprawą do fasolo,solą i pieprzem. Przestudzone ziemniaczki włożyć do miski,wlać olej z przyprawami i dokładnie wymieszać,żeby całe pokryły się przyprawami. Przyprawione ziemniaki nadziać na patyczki do szaszłyków. Piekarnik wraz z blachą nagrzać do 190 stopni C. Wyjąć ostrożnie gorącą blachę z piekarnika. Na blasze ułożyć szaszłyki ziemniaczane,włożyć do piekarnika i piec aż ziemniaczki będą miękkie i się zrumienią. Smacznego!
Szaszłyki ziemniaczane Eli
Ziemniaki obrać dokładnie umyć i ugotować na pół miękko.
Szaszłyki ziemniaczane Eli
Przestudzone ziemniaczki włożyć do miski,wlać olej z przyprawami i dokładnie wymieszać żeby całe pokryły się przyprawami.
Szaszłyki ziemniaczane Eli
Wyjąć ostrożnie gorącą blachę z piekarnika. Na blasze ułożyć szaszłyki ziemniaczane i piec.