Sposób przygotowania:
Szaszłykowe wątróbki z grilla
Wątróbki myjemy, czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki (w przypadku wątróbek kurzych wystarczy rozdzielić, nie trzeba kroić). Boczek kroimy w niezbyt duże prostokąty (mają być nieco mniejsze niż kawałki wątróbki). Boczek i wątróbkę mieszamy z posiekaną drobno cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sosem sojowym, oliwą, sokiem z cytryny, miodem, pieprzem oraz majerankiem. Tak przygotowaną misę z wątróbką wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Po tym czasie nabijamy na patyczki do szaszłyków na przemian wątróbkę i boczek i kładziemy na rozgrzanego grilla, na szaszłyki można położyć cebulkę z marynaty. W razie potrzeby szaszłyki można przesmarować pozostałą marynatą w trkacie grillowania. Grillujemy aż wątróbka będzie gotowa, trudno podać czas gdyż zależny jest od temp. Smacznego :)