Sposób przygotowania:
Szaszłykowy boczek
Boczek umyć i lekko osuszyć.
Wszystkie przyprawy oprócz majeranku i sosu sojowego wymieszać i oprószyć nimi boczek.
Następnie skropić sosem sojowym i posypać majerankiem.
Cebulę obrać, pokroić na plastry i ułożyć na boczku.
Całość zakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 4-5 godzin.
Po tym czasie boczek przełożyć do formy do pieczenia mięsa, wstawić do piekarnika.
Nastawić piekarnik na 165 stopni a zegar na 80 minut.
Po upieczeniu boczku ułożyć go na półmisku do odpoczęcia.
Kroić gdy będzie zimny.
Wszystkie przyprawy oprócz majeranku i sosu sojowego wymieszać i oprószyć nimi boczek.
Następnie skropić sosem sojowym i posypać majerankiem.
Cebulę obrać, pokroić na plastry i ułożyć na boczku.
Całość zakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 4-5 godzin.
Po tym czasie boczek przełożyć do formy do pieczenia mięsa, wstawić do piekarnika.
Nastawić piekarnik na 165 stopni a zegar na 80 minut.
Po upieczeniu boczku ułożyć go na półmisku do odpoczęcia.
Kroić gdy będzie zimny.
gusia1000