lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Szczaw z pangą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomita panga w sosie ze szczawiem

Szczaw z pangą

Składniki:

Szczaw z pangą

 

Sposób przygotowania:

Szczaw z pangą
Filety z pangi oprósz solą,pieprzem i mąką.Usmaż na złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu.Szczaw drobno pokrój,cebulki zeszklij na maśle.Dodaj szczaw oraz estragon.Podsmaż przez około 5-7 minut i wlej bulion (najlepiej drobiowy).Śmietanę rozmieszaj z mąką (wystarczy 1 łyżka) i stopniowo wlewaj do szczawiu.Całość zagotuj około 10 minut.Szczaw podawaj do gotowych złocistych filetów z pangi.

Tagi:

szczaw