Sposób przygotowania:
Szczawiowy krupnik
Do garnka wlać 2 litry wody. Włożyć udko , pokrojonego pora, starkowane jarzyny, pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy. Wsypać opłukaną kaszę. Gotować do miękkości kaszy. Szczaw przebrać, opłukać, bardzo drobno posiekać i włożyć do zupy. Chwilę pogotować i zaprawić śmietaną. Doprawić do smaku! SMACZNEGO!
dusia30
Henia
Jak wypróbujesz, napisz jakie wrażenie!
elzbieta8960
Henia
Jest naprawdę bardzo smaczna: słodka kasza i kwaśny szczaw. Spróbuj!
elzbieta8960
iwi69
Henia
No popatrz jak mazurska kuchnia ( stamtąd pochodzi ten przepis) do Europy weszła!!!
Jojo
eli_555
msewka
Henia
Zupka jest naprawdę dobra.Dzięki koleżance mam świeżutki majowy szczaw i dzisiaj będzie! Sklepowego szczawiu nigdy nie używam!
Jak wypróbujesz, napisz proszę jak Ci smakuje!
dusia30
Henia
Bardzo się cieszę, Dusia, że Ci smakowała! Dziękuję za miłe słowa!
ewala
Babciagramolka
Henia
Nie tak łatwo się wymigasz! Chcę wiedzieć co "namodziłaś" i już! może skorzystam? A w ogóle bardzo się cieszę, że zupka Ci smakowała!
Babciagramolka
http://www.garnek.pl/refcio
a i międzynarodowo na Facebooku ja pokazałam
http://www.facebook.com/photo.php?pid=1227221&o=all&op=1&view=all&subj=108116189213608&aid=-1&id=1462762635&oid=108116189213608
Jeszcze raz dziękuję za inspirację.
Henia
Jesteś niezastąpiona! Dziękuję!
Marika_1961
Henia
Dobry pomysł jeśli masz działkę!!!! Nie kupuję sklepowego w słoiczkach, mam chyba za dużą wyobraźnię! Latem robię w słoiczki i mam cały rok.