iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szczupak na patyczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne lekkie danie z grilla

Szczupak na patyczku

Składniki:

Szczupak na patyczku

 

 

Sposób przygotowania:

Szczupak na patyczku
Filet z szczupaka myjemy osuszamy wyciągamy ości jeżeli jakieś zostały i kroimy w długie paski wkładamy do miski . Dodajemy pieprz,paprykę słodką ,oliwę ,sos sojowy( odrobinę}, przyprawę do ryb wmasowujemy marynatę w rybę . Zostawiamy w lodówce na noc.Jeżeli ni ma czasu to choć. na 2 godzinki Na drugi dzień bakłażana kroimy w plasterki solimy z obydwu stron i zostawiamy na ok 10 min . Płuczemy osuszamy i grillujemy. Szczupaka nakładamy na patyczki do szaszłyka i grillujemy na złoto. Całość kropimy cytryną.Podajemy