dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Szczupak w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo prosty i klasyczny przepis na rybę

Szczupak w chrupiącej panierce

Składniki:

Szczupak w chrupiącej panierce

 

Sposób przygotowania:

Szczupak w chrupiącej panierce
Filety szczupaka dokladnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na pól jesli są wieksze. Każdy filet oprószamy solą oraz pieprzem z obu stron. W talerzu mieszamy make pszenna jasna z bułka tartą w proporcji 1:1. Do drugiego talerza wbijamy jajko i roztrzepujemy je. Rybe obtaczamy w mące z bułka, potem w jajku a potem znów z mące z bułką. Smazymy na złoto.

Tagi:

jajko tarta jajka