angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Szczupak z czerwoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Proste danie do wykonania.

Szczupak z czerwoną kapustą

Składniki:

Szczupak z czerwoną kapustą

 

Sposób przygotowania:

Szczupak z czerwoną kapustą
Sprawionego i pokrojonego w dzwonka szczupaka, natrzeć Vegetą. Odstawić na pół godziny do lodówki. Kawałki ryby panierować w jajku i tartej bułce. Na rozgrzanym oleju obsmażyć rybę z obu stron, poszatkowaną kapustę obgotować w osolonym wrzątku, dodając w trakcie gotowania sok z cytryny. Lekko odcedzić i przełożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, dodając kawałki ryby. Wszystko przykryć i wstawić na 15 minut do piekarnika. Podawać na ciepło.