Sposób przygotowania:
Szegediner, gulasz segedyński
Mięso wieprzowe myjemy dokładnie, osuszamy ręcznikiem kuchennym, a następnie kroimy w kostkę. Cebulkę po obraniu z łupinek kroimy w drobniutką kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cebulkę. Następnie dodajemy mięso i całość dusimy pod przykryciem dodając w międzyczasie posiekany lub roztarty czosnek oraz wędzoną paprykę. W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy do niego zawartość patelni i dusimy około 30 minut. Kapustę kroimy, jeśli jest zbyt kwaśna możemy ją przelać wodą i dodajemy po odciśnięciu do gotującego się mięsa. Całość dusimy jeszcze 1- 1,5 godziny. Pod koniec gotowania doprawiamy gulasz solą oraz pieprzem, dodajemy również przecier paprykowy. Podajemy z kwaśną śmietaną.
kołczu
margolcia1
Ilonar2301
Tak, bardziej jak bigos.
marietta
Cukiereczek13