Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sznycel cielęcy w ziołowej panierce

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sznycle opłukać, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Przekroić na

Sznycel cielęcy w ziołowej panierce

Składniki:

Sznycel cielęcy w ziołowej panierce

 

  • 2 sznycle cielęce
  • 2 kromki pieczywa tostowego
  • 2 łyżki mąki
  • jajko
  • olej
  • 10 listków szałwii
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sznycel cielęcy w ziołowej panierce
Sznycle opłukać, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Przekroić na pół, oprószyć sola i pieprzem. pieczywo pokruszyć w palcach. Szałwię posiekać, wymieszać z pieczywem. Jajko rozmącić na talerzu, na drugi talerz wysypać mąkę.Sznycle obtaczać kolejno: w mące, jajku, a na koniec w pokruszonych tostach, dokładnie dociskając panierkę. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.