Sposób przygotowania:
Sznycle z piersi indyka w panierce
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Lekko rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wbijamy jajka, dodajemy kurkumę i rozbijamy widelcem.
Na jeden płytki talerz wysypujemy mąkę a na drugi bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy olej.
Po kolei każdy kotlet obtaczamy w mące kukurydzianej, jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego.
Na jeden płytki talerz wysypujemy mąkę a na drugi bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy olej.
Po kolei każdy kotlet obtaczamy w mące kukurydzianej, jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego.