slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Sznycle z piersi indyka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne sznycle z piersi indyka w chrupiącej panierce. Przyrządzane jak kotlety schabowe lecz z dodatkiem kurkumy super smakują. Idealne na obiad z dodatkiem ziemniaków i surówki. Polecam.

Sznycle z piersi indyka w panierce

Składniki:

Sznycle z piersi indyka w panierce

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z piersi indyka w panierce
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Lekko rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wbijamy jajka, dodajemy kurkumę i rozbijamy widelcem.

Na jeden płytki talerz wysypujemy mąkę a na drugi bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy olej.

Po kolei każdy kotlet obtaczamy w mące kukurydzianej, jajku i bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego.