karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Sznycel z Lutenicą i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne danie bałkańsko - polskie.

Sznycel z Lutenicą i ryżem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sznycel z Lutenicą i ryżem

 

Sposób przygotowania:

Sznycel z Lutenicą i ryżem
Sznycle rozbijamy tłuczkiem do kotletów i przyprawiamy czosnkiem i przyprawą do mięs. Odkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Następnie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, na której smażymy nasze sznycle z obu stron. Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem słodkiej papryki przez 12 minut. W garnuszku podgrzewamy Lutenicę. Na ugotowany ryż kładziemy gorącą Lutenicę a obok 2 sznycle.
Sznycel z Lutenicą i ryżem
Ryż gotowany w osolonej wodzie z dodatkiem słodkiej papryki.
Sznycel z Lutenicą i ryżem
Przyprawione sznycle.
Sznycel z Lutenicą i ryżem
Lutenica.