Sposób przygotowania:
Sznycel z Lutenicą i ryżem
Sznycle rozbijamy tłuczkiem do kotletów i przyprawiamy czosnkiem i przyprawą do mięs. Odkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Następnie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, na której smażymy nasze sznycle z obu stron. Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem słodkiej papryki przez 12 minut. W garnuszku podgrzewamy Lutenicę. Na ugotowany ryż kładziemy gorącą Lutenicę a obok 2 sznycle.
![Sznycel z Lutenicą i ryżem Sznycel z Lutenicą i ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sznycel-z-lutenica-i-ryzem-136478.jpg)
![Sznycel z Lutenicą i ryżem Sznycel z Lutenicą i ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sznycel-z-lutenica-i-ryzem-136479.jpg)
![Sznycel z Lutenicą i ryżem Sznycel z Lutenicą i ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sznycel-z-lutenica-i-ryzem-136480.jpg)