Sposób przygotowania:
Sznycelki schabowe z cebulką
Kotlety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, ostrym nożem naciąć w kilku miejscach białą błonę, rozbić tłuczkiem na bardzo cieniutkie płaty. Z obu stron posypać solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej (tyle, aby tylko zakrył dno), każdy kotlet osobno obsmażyć z obu stron. Usmażone kotlety odkładać na talerzyk.
Na ten sam tłuszcz wrzucić cebulę, posypać ją szczyptą soli i cukru. Smażyć aż się zeszkli, następnie dodać do niej obsmażone wcześniej kotlety, podlać odrobina gorącej wody i dusić na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami i buraczkami sporządzonymi według przepisu https://gotujmy.pl/buraczki-na-zime,przepisy-buraki-przepis,123207.html
Na ten sam tłuszcz wrzucić cebulę, posypać ją szczyptą soli i cukru. Smażyć aż się zeszkli, następnie dodać do niej obsmażone wcześniej kotlety, podlać odrobina gorącej wody i dusić na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami i buraczkami sporządzonymi według przepisu https://gotujmy.pl/buraczki-na-zime,przepisy-buraki-przepis,123207.html