pałla

pałla

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Sznycelki z kapusty białej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

inne gołąbki z kapusty bez zawijania

Sznycelki z kapusty białej

Składniki:

Sznycelki z kapusty białej

 

  • 1 kg kapusty białej
  • 1/2 kg mięsa mielonego,2-3 cebule
  • 1/2 szkl kaszy perłowej
  • 1/2 szkl ryżu
  • 1/2 szkl kaszy grysik
  • sól,pieprz,wegeta
  • 2 jajka
  • ROSOŁEK:
  • 3 szkl wody
  • 2 kostki rosołku Viniary

Sposób przygotowania:

Sznycelki z kapusty białej
Kapustę skroić i nasolić na 2 godz,po tym czasie kapustę dobrze wycisnąć.Cebule pokroić w kostkę.Kasze perłową oraz ryż podgotować w osolonej wodzie ok.5 min.Kapustę wyciśniętą,mięso mielone,cebule surową,kasze grysik oraz perłową i ryż,jaja to wszystko razem wymieszać,dać do tego vegete,sól,pieprz.Uformować z tego zraziki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.po usmażeniu dać na blachę do zapiekania i zalać rosołkiem