sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Sznycle 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Proste i popularne danie. Smacznego

Sznycle 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sznycle 2

 

Sposób przygotowania:

Sznycle 2
Schab kroimy na średniej grubości plastry. Następnie każdy plaster rozbijamy. Jajko roztrzepujemy, solimy, pieprzymy. Dokładnie mieszamy. Każdy sznycel obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzewamy na patelni smażymy sznycle na złoty kolor z obu stron. Podajemy z kaszą, ziemniakami lub frytkami oraz ulubioną surówką, wg. uznania. Smacznego
Sznycle 2
Schab kroimy na średniej grubości plastry
Sznycle 2
Jajko roztrzepujemy, solimy i pieprzymy.
Sznycle 2
Każdy sznycel obtaczamy w jajku i bułce tartej