Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sznycle cielęce w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać z frytkami lub ryżem ugotowanym na sypko.

Sznycle cielęce w pomidorach

Składniki:

Sznycle cielęce w pomidorach

 

  • 4 sznycle cielęce,
  • 0,5 l soku z pomidorów,
  • 5 łyżek oliwy z oliwek,
  • 3 łyżki mąki,
  • 2 płaskie łyżeczki cukru,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Sznycle cielęce w pomidorach
Mięso umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać oliwę. Obsmażyć na niej sznycle z obu stron na złoty kolor. Podlać sokiem pomidorowym. Dodać cukier. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. W razie potrzeby sos zagęścić mąką.