kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Sznycle drobiowe w jarzynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniałe kompletne danie na obiad dla 4 osób

Sznycle drobiowe w jarzynce

Składniki:

Sznycle drobiowe w jarzynce

 

  • 4 sznycle z indyka
  • 60 dkg brokułów
  • 20 dkg marchewki
  • 20 dkg makaronu wstążki
  • 1 szklanka rosołu
  • 6 łyżek białego wina
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżeczka maki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sznycle drobiowe w jarzynce
Kroimy marchew na plasterki i razem z brokułami gotujemy 10 minut w osolonej wodzie.Gotujemy makaron.Smażymy mięso na 2 łyżkach masła po 3 minuty z każdej strony.Odsuwamy na bok, wlewamy wino i rosół.Zagęszczamy mąką z zimną wodą.Doprawiamy pikantnie.Obsmażamy jarzyny na reszcie masła.Makaron posypujemy pieprzem.Podajemy gorące z jarzynką i polane sosem.Smacznego!

Tagi:

makaron mak indyk