vespera

vespera

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Zapiekane sznycle z indyka.

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Zapiekane sznycle z indyka.

Zapiekane sznycle z indyka.

Składniki:

Zapiekane sznycle z indyka.

 

  • 1 sznycel z indyka na osobę
  • 30 dkg pieczarek zmielone na miazgę
  • szklanka gotowanej marchewki pokrojonej w kostkę
  • por pokrojony w drobną kosteczkę
  • starty żółty ser
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • przyprawy: suszona czerwona papryka, czarny pieprz, 3 łyżki Magi, łyżka Vegety.

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane sznycle z indyka.
1.Do zblendowanych pieczarek dodaję pora i marchewkę i przyprawy. Mieszam dokładnie.

2.Na blasze, na papierze do pieczenia, pod każdym sznyclem wylewam łyżkę masy.

3.Na masie układam sznycle, a na nie wykładam dużo masy i posypuję serem.

4.Blachę wkładam do pieca na ok. 180 stopni na około 30-40 minut. Na końcu grilluję przez ok. 5 minut. Jeżeli nie mam ochoty na zapieczony ser to nie grilluję : - ).