Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Zapiekane sznycle wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zapiekane sznycle wieprzowe z żółtym serem

Zapiekane sznycle wieprzowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane sznycle wieprzowe

 

  • 2 sznycle wieprzowe z szynki
  • 1 cebula
  • 10 dag żółtego sera
  • ketchup
  • przyprawa cygańska
  • oregano
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Zapiekane sznycle wieprzowe
Sznycle wieprzowe z szynki oprószyć przyprawą cygańską lub inną ulubioną przyprawą i odstawić na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Sznycle ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć na nie cebulę, którą należy posypać solą, pieprzem i oreganem. Następnie całość zalać ketchupem i zapiekać w piekarniku w temp. 180st przez ok. 1h aż kotlety będą miękkie. Przed końcem pieczenia całość posypać startym żółtym serem i jeszcze chwilę wstawić do piekarnika aby ser się roztopił. Gotowe sznycle podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Zapiekane sznycle wieprzowe
Zapiekane sznycle wieprzowe
Zapiekane sznycle wieprzowe
Zapiekane sznycle wieprzowe