Sposób przygotowania:
Sznycle pieczarkowe
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce (lub jak kto woli drobno pokroić). Usmażyć razem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Bułkę namoczyć w wodzie aż całkiem zmięknie.
Pietruszkę drobno posiekać. Pieczarki wymieszać z rozgniecioną bułką i jajkiem oraz pietruszką.
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Formować kulki. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Pietruszkę drobno posiekać. Pieczarki wymieszać z rozgniecioną bułką i jajkiem oraz pietruszką.
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Formować kulki. Smażyć na rozgrzanym oleju.
![Sznycle pieczarkowe Sznycle pieczarkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sznycle-pieczarkowe-409473.jpg)
![Sznycle pieczarkowe Sznycle pieczarkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sznycle-pieczarkowe-409474.jpg)
![Sznycle pieczarkowe Sznycle pieczarkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sznycle-pieczarkowe-409475.jpg)
![Sznycle pieczarkowe Sznycle pieczarkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sznycle-pieczarkowe-409476.jpg)
![Sznycle pieczarkowe Sznycle pieczarkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sznycle-pieczarkowe-409477.jpg)