Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Sznycle pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Smaczna alternatywa dla tradycyjnych sznycli, świetnie sprawdzi się np. na piątkowy obiad, ale też na zimno jako przystawka.

Sznycle pieczarkowe Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Sznycle pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Sznycle pieczarkowe
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce (lub jak kto woli drobno pokroić). Usmażyć razem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Bułkę namoczyć w wodzie aż całkiem zmięknie.

Pietruszkę drobno posiekać. Pieczarki wymieszać z rozgniecioną bułką i jajkiem oraz pietruszką.

W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Formować kulki. Smażyć na rozgrzanym oleju. 
Sznycle pieczarkowe
pieczarki po umyciu i obraniu ścieramy na tarce
Sznycle pieczarkowe
smażymy je na oleju z dodatkiem cebuli, pod koniec dodajemy pietruszkę
Sznycle pieczarkowe
składniki na sznycle mieszamy dokładnie razem
Sznycle pieczarkowe
formujemy kulki i obtaczamy w bułce tartej
Sznycle pieczarkowe
smazymy na rozgrzanym oleju