alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Sznycle schabowe w chrzanowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Robi się szybko i jest smaczne.

Sznycle schabowe w chrzanowym  sosie

Składniki:

Sznycle schabowe w chrzanowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Sznycle schabowe w chrzanowym sosie
Sznycle schabowe lekko rozbić przez folię , doprawić solą , świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i odłożyć do lodówki na pół godziny . Sznycle obtoczyć w mące i podsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanym . Dodać chrzan , podlać bulionem i dusić około 20 min od czasu do czasu odwracając . Dodać śmietanę i gotować mieszając do zgęstnienia sosu . Doprawić do smaku .

Tagi:

tarta schab