renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Sznycle szparagowo-rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne sznyceki z rybki i szparag na obiad

Sznycle szparagowo-rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycle szparagowo-rybne

 

  • ok.200 gram ryby u mnie filet z dorsza
  • 1-2 białe szparagi
  • 100 gram fety
  • zielona cebulka
  • natka pietruszki
  • łyżka siemienia lnianego
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 1 jajko
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Sznycle szparagowo-rybne
Jeśli ryba jest mrożona to rozmrażamy i kroimy na kostkę, mieszmy z posiekaną cebulką zieloną i natką pietruszki. Szparagi oczyszczany i lekko obgorowujemy (ok.2minuty). Po ochłodzeniu kroimy na plasterki. Do ryby dodajemy pokrojoną w kostkę fetę, szparagi, siemię lniane, otręby i jajko, a także doprawiamy pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z kaszą gryczaną i surówką.
Sznycle szparagowo-rybne
Rybę pokroić w kostkę i wymieszać z siekaną zieleniną
Sznycle szparagowo-rybne
Dodać ser feta pokrojony w kostkę i wymieszać
Sznycle szparagowo-rybne
Dodać pokrojone w plasterki szparagi siemię lniane otręby i jajko
Sznycle szparagowo-rybne
Formować sznycle obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju