Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Sznycle w serowo-orzechowej panierce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ciekawy smak,myślę,że warto zaryzykować i zrobić.

Sznycle w serowo-orzechowej panierce

Składniki:

Sznycle w serowo-orzechowej panierce

 

  • 4 sznycle cielęce,
  • trochę soku z cytryny,
  • 2 łyżki ziarnistej musztardy,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 6dag.orzechów włoskich,
  • 6dag.startego parmezanu,
  • 2 łyżki sklarowanego masła,
  • 3 łyżki pasty paprykowej,
  • 100ml.białego wina,
  • 6dag.gładkiego twarożku
  • papryka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sznycle w serowo-orzechowej panierce
Sznycle skropić sokiem z cytryny,musztardę połączyć z oliwą z oliwek i posmarować nią sznycle. Orzechy zmielić i wymieszać z startym parmezanem, następnie w tak przygotowanej panierce obtoczyć sznycle lekko dociskając. Sznycle usmażyć na maśle i odstawić w ciepłe miejsce. Sklarowane masło podgrzać i wymieszać z pastą paprykową,dodać wino i twarożek,doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Sosem polać sznycle.